12 Aralık 2011 Pazartesi

Bu Yazı Sizi de Bunaltabilir!

Neredeyse bir haftadır okuyamağım ama itinayla biriktirdiğim gazetelerimi sırayla okudum bugün satır satır. Okudukça sıkıldı içim, hafif bir sıkıntıydı önce öflemeyle idare edilebilen cinsten. Akşama doğru geldiğim noktada Birsen Tezer bile iyileştirmeye yetmedi beni. Boğuluyormuşçasına koştum pencereye, hava 8-10 derece. Sonra şöyle bir bakındım etrafıma ne vardı canım bu kadar dertlenecek. Çevremdeki insanların çoğu haftada sadece bir, Pazar günleri,  magazin gazetelerin magazin eklerini okurken sadece hemde.Cehalet erdemdir lafını hayatımın her evresinde yaşarım ben. Öğrendikçe mutsuz olsam da, öğrenmekten de geri duramam işte. İnadına yaşamak ya motto aynen böyle.

Durban İklim Değişikliği Zirvesi'nde UEA Başekonomisti 2017 yılına kadar uluslararası anlaşmalar yapılmazsa, küresel ısınmadaki artışı 2 derecenin altında tutma olasılığını tümüyle yitireceğimizi mi söylüyor? Boşverin tüm Dünya'nın üretime bundan da çok tüketime ihtiyacı var. Paramız olsun da iklimi, doğayı, dünyayı ne yapacağız ki!

Güngören Anadolu Lisesi'nde Cuma günleri erkek öğrenciler ders zilinin çalma zamanından 10 dakika erken mi bırakılıyorlarmış, namaza gitsinler diye? Ne olacak canım Cuma günlerini tatil yapalım zaten olsun bitsin Arap Dünyası'nda da öyle değil mi nasıl olsa?

İlköğretim'ler için Arapça zorunlu ders olarak kabul mü edilmiş? E ne güzel işte, çocuklar Arapça öğrensin, ileride de resmi dil olarak kabul ederiz. Öğrenmesi kolay, global olarak da geçerli bir dil neticesinde. Sosyal ve Fen Bilimleri alanlarındaki değerli yayınları takip edebilmiş de oluruz hem.

Arnold M. Ludwig, ABD Kentucky Üniversitesi'nin onursal psikiyatri profesörü'nün yazdığı; Dağın Kralı: Siyasal Liderliğin Doğası adlı kitapta Atatürk 20.yy'ın en büyük siyasi lideri olarak belirtilmiş. Nedenini şöyle açıklamış: Atatürk Türkiye'yi kurdu, yarattı. O zaman var olan Osmanlı İmparatorluğu'na son verdi. O yalnızca ülkenin kurucusu, yaratıcısı olmaka kalmadı; Türkiye'de derin bir toplumsal dönüşüm sağladı. Türkiye'ye demokrasiyi getirdi. Bir bakıma askeri tipte bir demokrasi ancak ne olursa olsun bir demokrasi. Tarihte din ve devlet işlerini ayıran ilklerden oldu. Gerçekte İslamiyet etkisinde bir ülke olmasına karşın, bazı tip haklara, özgürlüklere olanak tanıdı. Böylece her düzeyde , Atatürk inanılmaz bir etkiye sahipti ve başarısı olağanüstüydü.
Ama Karanlık çok çalışkandır demiştim daha önce de. Nasıl ilerlendiyse aynı yoldan gerisin geri götürüverir bizi.

Pencereden zumba dersinin müzik sesleri geliyor yine.